Pasta Alfredo
Pasta Alfredo, också kallat Fettuccine Alfredo, är en busenkel italiensk klassiker som går snabbt att tillaga. Med lite smör, parmesan och grädde skapar du en favorit hos både stora och små. Grundreceptet serveras ofta som en förrätt men det går alldeles utmärkt att toppa med stekt skivad kyckling för att skapa en mer matig variant.
Ingredienser
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Äkta Alfredo har akdrig grädde. En skvätt av pastavattnet får såsen att bli simmig.
Anette
2024-03-12Ingen alfredosås om du frågar en italienare, men vad spelar det för roll om man bara ska bli mätt och glad? Suverän grundsås som är lätt att variera med det man har hemma. Jag hade också i lite vitlök i själva såsen och toppade rätten med stekt bacon och trattkantareller. Fantastiskt gott, enkelt och snabbt.
Marina
2024-02-19Men vad hände med saltet då?
Tetyana
2024-02-02