Parmesanstuvade makaroner med smörstekta kantareller
Är det något recept som andas vardagslyx så är det detta! Liva upp vilken tråkig vardagskväll som helst med dessa ljuvligt krämiga parmesanstuvade makaroner som blir extra lyxiga med timjan och tryffelolja. Servera ihop med smörstekta kantareller och njut.
Ingredienser
4 portioner
Parmesanstuvade makaroner
5 dl makaroner (gärna gammeldags idealmakaroner)
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
100 g riven parmesan (100 g motsvarar ca 2 dl)
1 msk färsk timjan
2 - 3 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar
Stekta kantareller
500 g färska kantareller
2 msk smör
Till servering
färsk timjan
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, grädde och smör.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3056 KJ / 730 kCal
Fett45 g
Salt2.5 g
Kolhydrater56 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer