Stuvade makaroner
Stuvade makaroner är ett snabbt recept och gott till stekt falukorv eller köttbullar. Stuva makaronerna genom att hälla i dem i kokande mjölk och koka tills de är mjuka. Ingen redning behövs. Smaksätt stuvningen med svartpeppar, salt och muskotnöt. En middagsklassiker för hela familjen.
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Tillsätt ev majsstärkelse utblandad i lite vatten/mjölk i slutet av koktiden om stuvningen känns för lös.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut mjölken till havrebaserad dryck. Detta leder till en 75 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag makaroner
David
2024-04-12går det loka bra med selleri?
Stefan
2024-02-28Blev jättebra! Använde gammaldags idealmakaroner. Dock är 1/2 tsk salt alldeles för lite , jag hade i 1 tsk salt plus lite till på slutet. Hade även närmare 3 kryddmått svartpeppar och ca 1 tsk muskot. Ni som skriver att det blev torrt eller för klibbigt = man måste röra makaronerna hela tiden och känna av att den inte blev för torr, det ska kokas på SVAG värme. Jag kokade mina makaroner ca 15 min
Isabelle
2024-02-19