Parisare med stekt ägg

Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
9
Parisare med stekt ägg

Parisare är en retrorätt klassiker baserad på nötfärs som här blandas med ägg, inlagda rödbetor och kapris. Denna smakrika färsröra läggs på bröd och steks i smör. Toppa med ett stekt ägg och bjud med en grönsallad för en härligt rustik måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Parisare med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
500 g  nötfärs
1   ägg
1 dl  hackade inlagda rödbetor
4 msk  kapris
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar
4   stora skivor formbröd
4   ägg
smör till stekning

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd och matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen i och ovanpå färsen. Kontrollera innehållet i brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

Först steker man ena sidan av bröden, sen vänder man och lägger på köttfärssmeten. Sen vänder man igen och steker köttfärssidan tills färsen den är genomstekt.

Catarina

2023-05-20

Alla som säger att det ska vara med korv är antagligen från Norrland (är också det). Både denna rätt och ”hamburgaren” med korv kallas parisare (denna rätt kallas även parisersmörgås). Rätterna är ungefär lika gamla då de uppfanns i mitten på 1900-talet. Jag gillar detta recept och åt det ibland i min barndom.

Jacob

2023-02-10

Parisare skall innehålla nötfärs, hackade rödbetor, hackad saltgurka och kapris. Prova, visst är det ännu godare!

Lars

2022-08-16

Näringsvärde per portion

Energi1773 KJ / 424 kCal
Fett24 g
Salt3.48 g
Kolhydrater15 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Rysk rödbetssoppa med gurksmetana
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokta rödbetor
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvre chaud
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annas ostgratinerade lök- och potatissoppa
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga