Recept: Panang gai med minimajs
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Panang gai med minimajs

13 röster

Panang gai är en barnvänlig, underbart god thailändsk gryta med mör kycklingfilé, små champinjoner och minimajs som får puttra i krämig kokosmjölk. Detta är en rätt som är busenkel att tillaga samtidigt som den mättar och smakar ljuvligt. Servera med nykokt ris och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2017.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 250 g champinjoner
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • salt
  • 1 msk olja
  • 400 g kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 påse panang gai kryddmix (à 23 g)
  • 125 g färsk minimajs
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär champinjonerna i kvartar.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Salta. Lyft över i en kastrull.
  4. Blanda ner kokosmjölk och vatten. Häll i hälften av kryddmixen och smaka dig fram till lagom styrka som passar hela familjen.
  5. Lägg i champinjonerna och minimajsen. Låt koka upp och sjuda några minuter under lock.
  6. Skiva salladslöken tunt på snedden och lägg upp i en skål och servera till grytan.
  7. Servera grytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddpåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
2204 kJ / 527 kcal
Protein:
40,9 g
Kolhydrat:
22,2 g
Fett:
29,5 g
Salt:
1,8 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer