Nyårsmenyer

En välkomponerad nyårsmeny är som en symfoni för smaklökarna. Förrätten sätter tonen på middagen, huvudrätten är crescendot och den efterlängtade desserten bjuder på en tonartshöjning i schlagerstil. Här har vi dukat upp med våra bästa tips till nyår − fem menyer för olika tycken och smak.
› Alla nyårsrecept

Nyårsmeny i havets tecken

En meny för dig som älskar fisk och skaldjur! Här får du både lax, torsk och hummer i en och samma meny. Den dubbla chokladcrèmen är en riktig pangdessert som kommer att imponera på gästerna.

Nyårsmeny för alla

Denna nyårsmeny är en trerätterskomposition som levererar feststämning utan att du fastnar i köket.

Retrorätt nyårsfest

Inled med luftig mousse på jordärtskocka toppad med hummer- och algsallad. Till varmrätt en festlig fläskfilé med konjakssvamp. Sist en choklad- och kaffecrème med marinerade hallon och krossade drömmar (lugn, det gäller bara kakorna…).

Överraska med japanskt

Glöm tjusig dukning och klassisk meny. Påden här nyårsfesten sitter gästerna på golvet. Frasiga snittar på friterat rispapper följs av en plockig varmrätt med japanskt stuk. Och med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier.

Nyårsmeny med extra piff

På nyårsafton vill vi att det ska glittra, spraka och bubbla. Vi bidrar till feststämningen med en avancerad meny för dig som gillar att sätta ribban högt.