Morotssoppa med saffran och apelsin
Krämig morotssoppa som smaksätts med apelsin, saffran och sambal oelek. Servera soppan med tunnbröd för en komplett middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g morötter
2 msk olivolja
1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 1/2 dl juice)
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
2 krm sambal oelek
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Till servering
250 g korntunnbröd
150 g skivad ost
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet är uppdaterat mars 2023.
Gör så här
Tips
Riv lite av apelsinskalet och smaksätt soppan med.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog grönsaksbuljong o lite mer creme fraiche. Var försiktig m vitvinsvinägern Gott o lätt
Elisabeth
2024-02-05En ny, enkel favoritsoppa!
Jenny linnéa
2023-04-11Horribelt hemskt
Rickard
2023-03-30