Lins- och bönchili
De gröna eller svarta linserna gör sig bra i den här smakrika chilin eftersom de behåller formen utan att bli mosiga. Komplettera med både kidney- och vita bönor så har du matig middag som räcker till många. Lyxa till lins- och bönchilin med koriander och starka jalapeños på toppen. Receptet är ett storkok, blir det mat över frys gärna in i matlådor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från gluten med lämpligt bröd tillbehör. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen och servera med lämpliga tillbehör.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god!!!
Eva
2024-04-10I receptet står det ”Häll svarta och vita bönor i en sil…”, men i listan på ingredienser står det ”kokta kidneybönor och stora vita bönor”. Är det kidney- eller svarta bönor som rekommenderas?
Ann
2024-03-04Hej Ann! Det är kidneybönor som är tänkta i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-04Bästa veg. grytan‼️Prova om du inte redan har gjort den😃
Anette
2024-01-07