Linguine med chorizo och paprika
Bjud korv med lite hetta i. Chorizo är kryddad med cayenne, paprika och vitlök som här får sällskap av fräst paprika i pastastås med smak av bland annat zucchini. Servera nykokt linguine till denna smakfulla chorizogryta och toppa med haricots verts och knapriga pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta, gärna linguine
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
300 g färsk chorizo
1 gul paprika
1/2 msk olja
2 port pastasås (zucchini och paprika)
1/2 ask färsk persilja
1/2 dl pumpakärnor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korv och sås. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Finns det lite lök hemma är det gott att steka tillsammans med korv och paprika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3692 KJ / 882 kCal
Fett51.4 g
Salt5.97 g
Kolhydrater64.9 g
Protein36.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer