Lax med potatis- och palsternackspuré och syrlig purjosås
I den här härliga fiskrätten får den ugnsbakade laxen sällskap av len potatispuré som fått sötma av palsternacka och en sås med syra från citron och yoghurt. En god och fräsch barnmatsrätt som hela familjen kan njuta av.
Ingredienser
4 portioner
200 g lax
peppar
1/2 citron
4 potatisar
2 palsternackor
1 dl strimlad purjolök
2 msk osaltat margarin eller olja
1 1/2 dl vatten
vitlökspulver
paprikapulver
1 dl mellanmjölk
3 msk matyoghurt
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett, mjölkdryck och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölken och yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör så här
Receptet är avsett för barn mellan 12-18 månader.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi872 KJ / 208 kCal
Fett13.5 g
Kolhydrater9.4 g
Protein11.5 g
Kommentarer