Lax i ugn
Fräsch ugnsbakad lax med frisk smak av citronpeppar i en mild sås av havrebaserad grädde. Till laxen serverar du pressad eller kokt potatis, majs och citronklyftor. Enkel att tillaga och god att äta.
Ingredienser
6 portioner
1 kg lax med skinn, färsk och rensad
mjölkfritt margarin till långpannan
1 tsk salt
3 tsk citronpeppar
1 1/2 dl klippt dill
4 dl havrebaserad grädde
Till servering
pressad eller kokt potatis
majs
citronklyftor
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj en annan variant av matlagningsgrädde då havrebaserad grädde kan innehålla spår av gluten.
Gör glutenfri: välj en annan variant av matlagningsgrädde då havrebaserad grädde kan innehålla spår av gluten.
Gör så här
Tips
Denna rätt lämpar sig bra när man har många gäster.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2816 KJ / 670 kCal
Fett42 g
Salt1.64 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smidigt att kunna dra av skinnet innan servering 🙂
Rolf
2020-10-14Men vad gott det smakar och jag la till men några tomater oxså. Det smälte i munnen. Tack förslaget!!!😃
Åza
2020-09-07Mycket enkelt och gott!
Eva
2020-07-15