Ugnsbakad örtlax

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Ugnsbakad örtlax

För dig som gillar lax så är det här ett strålande recept. Ugnsbaka laxen tillsammans med goda kryddor som citronpeppar, persilja, dill och gräslök och servera den sedan tillsammans med en god gräddfilssås och kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Ugnsbakad örtlax

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatis (1 kg motsvarar 10-12 medlestora potatisar)
1   laxsida (à ca 600 g) eller portionsbitar lax (1 laxsida motsvarar 4 portionsbitar à 140 g)
ugnsfolie
1 tsk  citronpeppar
3 msk  persilja
3 msk  dill
1/2 dl  gräslök

Sås

1/2 dl  gräslök
3 dl  gräddfil
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

gjorde dubbel sats av såsen. jätte gott och enkel att tillaga. denna rätt kommer jag att göra många gånger

Peter

2007-12-09

Testa liknande recept

Lax i ugn
Betyg 3.6 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Purjolökstarte med ansjoviskräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fisk i folie med grönsaker
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Örtsås
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hel laxsida på grillen med mexican salsa verde
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blå congo vickningssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga