Lamm i lergryta
Lamm i lergryta är ett underbart gott och enkelt recept. Vitlök, paprika, ingefära, citrongräs och sambal oelek är några av ingredienserna i denna fantastiska rätt. Servera med kokt ris eller couscous.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben)
4 vitlöksklyftor
4 paprikor
3 citrongräs stjälkar
1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port)
1/2 l vatten
2 msk konc kalvfond
1 msk farinsocker
1 tsk sambal oelek
salt
2 msk hackad persilja
ris eller couscous till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris istället för couscous.
Gör så här
Tips
Man kan använda lite olika styckningsdetaljer till denna rätt, helst med ben som ger smak. Men även bitar av bog eller stek går bra. I stället för citrongräs kan man ta rivet skal och pressad juice av 1/2 citron.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 680 kCal
Fett35 g
Kommentarer
En fantastisk rätt! Men tycker det är för mycket vätska så jag tar lite mindre mängd ca 3 dl. Köttet och paprikan i sig avger och vätska.
Maria
2022-10-02Vi blev bjudna på den här rätten redan 2007. Hittade receptet på nätet och äter grytan med samma goda aptit regelbundet än idag! En av våra absoluta favoriter, helst lagad av lammbog. Tycker dock att den gamla angivelsen med 1/2 dl vatten räcker utmärkt.
Britt
2021-09-25Alltid lika gott och enkelt att göra.
Ulla
2021-04-02