Hannes citronlamm

Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
1
Hannes citronlamm

Bjuder du dina vänner på Hannes citronlamm kommer rätten att bli det godaste de ätit på länge. Lammet kokas mört med vatten smaksatt av sambal oelek, hönsbuljong, tomatpuré och lagerblad. Till detta serverar du en fenomenal sås och haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Hannes citronlamm

Ingredienser

4 portioner

Lamm

ca 1 1/2 kg  helt lammkött med ben (t ex bog)
2 1/2 l  vatten
1 tsk  sambal oelek
2   hönsbuljongtärningar
1 msk  tomatpuré
2   lagerblad
2 krm  svartpeppar

Sås

1   vitlöksklyfta
1 msk  smör till stekning
1 msk  vetemjöl
2 1/2 dl  av tidigare kokspad
1   hönsbuljongtärning
1 msk  rivet citronskal
färskpressad juice av 1/2   citron
1 dl  lätt crème fraiche
2 dl  matlagningsgrädde
1/2 tsk  salt
peppar
1 msk  hackad gräslök

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matgrädde. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde detta på ribs och kotletter så det var lite pilligt att få fram rena köttbitar men ack så gott!

Per

2019-09-23

Testa liknande recept

Lammsylta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med plommon och lime
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
268 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga