Recept: Lammgryta
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Lammgryta

37 röster

Vällagad lammgryta med lök och morötter som har en smakrik mustig karaktär. Servera med pasta eller kokt potatis och ha med fördel sardellaioli till, vilket förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005.

Ingredienser

  • 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar
  • 250 g färsk steklök
  • 2 msk olivolja
  • 2 pkt krossad tomat (à 500 g)
  • 2 msk konc köttfond och vinfond
  • 2 lagerblad
  • 2 morötter
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk bladpersilja till dekoration

Så här gör du

  1. Lägg steklöken i en skål med kallt vatten så går det lättare att skala sedan.
  2. Hetta upp olivoljan och bryn köttet runt om i omgångar.
  3. Tillsätt tomater, fond och lagerblad. Låt det småkoka under lock i ca 25 minuter.
  4. Skala under tiden smålöken och skala och skär morötterna i grova slantar.
  5. Tillsätt lök och morotsslantar och låt det koka ytterligare 20 minuter tills köttet känns mört.
  6. Smaka av med salt och peppar och dekorera med bladpersilja. Servera med pasta och Sardellaioli eller Gremolata.

För alla

Lammgrytan är fri från gluten och ägg om grytan serveras med pasta och tillbehör som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.