Kycklingleverpastej med balsamico

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Kycklingleverpastej med balsamico

Kycklingleverpastejen gör sig bra på minglet eller buffébordet. Låt den stå minst tolv timmar i kylen innan du serverar den ihop med mjukt eller rostat bröd, och gärna lingon och cornichoner.

Kycklingleverpastej med balsamico

Ingredienser

4 portioner
250 g  färsk eller fryst kycklinglever
3   schalottenlökar
2 msk  olivolja
1/2 dl  vit balsamicovinäger
1 tsk  rosépeppar
1/2 tsk  svartpeppar
1/2 tsk  salt
100 g  rumstempererat smör

Till servering

bröd
fikonmarmelad
cornichons

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per portion, exkl tillbehör.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Pastejen går bra att frysa!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi676 KJ / 162 kCal
Fett15 g
Salt0.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinglevermousse med cornichoner och rågbröd
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingcrostini med fikonmarmelad
Betyg 3.2 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lantpaté med pistagenötter
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikonflarn med ädelost
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med ädelostfikon
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga