Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Hemgjord leverpastej eller paté med kycklinglever, grönpeppar, apelsin och schalottenlök som är lättlagad och inte behöver bakas i ugn. Stek kycklinglevern och mixa med lök, peppar och apelsin. Låt stå över natt i kylen. Hemlagad pastej är gott på bröd med cornichoner eller fikonmarmelad.

Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin

Ingredienser

20 portioner
500 g  kycklinglever
3   schalottenlökar
1   apelsin
salt och svartpeppar
200 g  rumstempererat smör
2 msk  olivolja
1 1/2 tsk  grönpeppar

Till servering

bröd
cornichoner eller fikonmarmelad

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 20 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag hoppade över apelsin och grönpeppar och hade i en skvätt konjak istället. Mycket godare! Serverar man den direkt så är det nästan som en mousse. Den stelnar ordentligt i kylen.

Anne-christine

2015-01-24

Näringsvärde per portion

Energi1092 KJ / 260 kCal
Fett13.1 g
Kolhydrater24.7 g
Protein9.8 g

Testa liknande recept

Kycklingleverpastej med balsamico
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ädelfärskost med grönpeppar
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönpepparsås
Betyg 4.4 av 5.
203 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparkryddad quornfilé
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargrillad entrecôte
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranslax med apelsin- och grönpepparmajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga