Krämig tomatrisotto

Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
2
Krämig tomatrisotto

Konserverade körsbärstomater gör denna ljuvliga risotto extra smakrik – och färgglad! Ät den nylagad till t ex en grillad köttbit, salviastekt kyckling eller som ensamrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Krämig tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner
8 dl  vatten
2 msk  konc kycklingfond
1   gul lök
1   stor vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
3 dl  carnaroli- eller arborioris
3 dl  torrt, oekat vitt vin
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
3 dl  finriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Denna rätt funkar till mycket, supergod

Camilla

2023-01-05

Supergott

Sofia

2022-10-02

Testa liknande recept

Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svamprisotto med salsa verde
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risotto med skogschampinjoner
Betyg 4.6 av 5.
805 personer har röstat
Under 45 min att tillaga