Sparrisrisotto med gremolataräkor

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
0
Sparrisrisotto med gremolataräkor

En risotto ska vara krämig och väldigt lös så att den rinner ut på tallriken. Blir risotton för fast kan man tillsätta mer vätska. Den här ljuvliga risotton serverar du med gremolataräkor med tydlig smak av citron och vitlök – njutning för såväl öga som gom.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012

Sparrisrisotto med gremolataräkor

Ingredienser

4 portioner

Sparrisrisotto

1 1/2 l  vatten
4 msk  kycklingfond
1   gul lök
1 msk  olja
3 dl  arborioris
1 tsk  torkad timjan
1   knippe grön sparris
1/2 msk  olja
salt och peppar
1   citron att smaka av med, spara resten av citronen till räkorna och salladen
50 g  finriven parmesan

Gremolataräkor

1 kg  frysta räkor
1   vitlöksklyfta
20 g  färsk bladpersilja
skalet från 1   citron

Mangoldsallad

1/2 dl  solrosfrön
65 g  mangoldskott
pressad citron att smaka av med
1/2 msk  olivolja
salt
nymald svartpeppar

För alla

Kontrollera innehållet i fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2079 KJ / 496 kCal
Fett13.8 g
Kolhydrater55.1 g
Protein35.5 g

Testa liknande recept

Blomkål och morotssallad i tomat och basilikadressing
Betyg 2.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccolirisotto med citron
Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med bresaola
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumparisotto med rotfruktschips
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga