Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Krämig soppa med butternutpumpa, cider, purjolök, olivolja och grädde. Lättlagad att koka ihop i ca 20 minuter och mixa slät. Rosta pumpafrön i torr, het stekpanna och stör över soppan. Gott och knaprigt. Servera pumpasoppan med stekt, skivad kryddkorv, gärna en korv med chili i.

Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
5 dl  skalad, urkärnad butternutpumpa i tärningar
2 msk  olivolja
3 dl  äppelcider
8 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl  pumpakärnor

Till servering

beef chilikorv
bladspenat
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3356 KJ / 760 kCal
Fett59 g
Kolhydrater43.8 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortilla med lammstek och pumpapuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga