Krämig laxröra på surdegsbröd
Servera de här eleganta snittarna som förrätt eller till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron kan du göra i förväg. Vid servering steker du det ljusa surdegsbrödet frasigt i pannan och lägger sedan på den goda röran. Och så en klick lyxig löjrom på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
100 g kallrökt lax
1/2 silverlök
1/4 gurka (ca 100 g)
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
4 skivor ljust surdegsbröd
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk smör
4 msk löjrom
citronklyftor och dill till garnering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, majonnäs och matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet och välj mjölkproteinfritt matfett och majonnäs.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, majonnäs och matfett. Kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera brödet och välj mjölkproteinfritt matfett och majonnäs.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1777 KJ / 424 kCal
Fett25 g
Salt2.89 g
Kolhydrater34 g
Protein15 g
Kommentarer
Gott och enkelt. La röran på smörstekt kavring såhär i juletid.
Pernilla
2023-12-27Jättegott!
Christer
2021-09-06Det här är gott.
Anders
2021-07-13