Köttfärsgryta allt-i-ett

Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
3
Köttfärsgryta allt-i-ett

En värmande och god köttfärsgryta som passar bra att äta som den är. Potatis, morot och palsternackor gör grytan matigare och smakrikare. Toppa med persilja och servera med en god smörgås.

Köttfärsgryta allt-i-ett

Ingredienser

10 portioner
2 1/2   liter vatten
5   köttbuljongtärningar
4   gula lökar
5   morötter
5   palsternackor
10   potatisar
1 kg  nötfärs
3 msk  olja
5 msk  tomatpuré
salt och vitpeppar
1   paket hackad fryst persilja à 30 g

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd och byt ut osten mot lämpligt pålägg.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd och ost.

Gör så här

Tips

Perfekt att ta med i en termos på turen i skogen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

trodde det va små portioner, så som en ensam student så lagade jag 10 stora portioner med baktanken att ”jag käkar så mycket så Dehär är säkert 4-5portioner”. Detta var mycket fel av mig, som resultat käkade jag detta hela veckan utan att tröttna vilket är ett betyg i sig.

Lucas

2023-02-23

Smidigt och väldigt gott!

Julia

2020-11-11

Gott och värmande på vintern.

Richard

2013-01-13

Näringsvärde per portion

Energi2024 KJ / 484 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater43 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sportlovs-chili i termos
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärspiroger
Betyg 2.5 av 5.
131 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk köttgryta
Betyg 2.8 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffar med rotsaker i pitabröd
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Porterbräserad märgpipa
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga