Biffar med rotsaker i pitabröd
Hemgjorda smaskiga biffar med rotsaker i pitabröd görs snabbare än du tror! Blanda rivna rotsaker med ägg, kryddor och färs och stek cirka 3 minuter på varje sida. Pitabröden värms med fördel i ugnen innan de serveras tillsammans med biffarna.
Ingredienser
4 portioner
4 pitabröd
1 gul lök
1 palsternacka
1 morot
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
400 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
Tillbehör
sallad
tomater
matyoghurt
För alla
Mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) i stället för matyoghurt och välj mjölkproteinfritt margarin.
Laktosreducerad: välj laktosreducerad matyoghurt.
Laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och mjölkproteinfritt margarin.
Glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Lägg pitabröden i kaffefilter så att man kan hålla i dem när man äter.
Gröna tipset: Gör rotsaksbiffar - tillsätt riven potatis och mer morötter i stället för färs.
Gröna tipset: Gör rotsaksbiffar - tillsätt riven potatis och mer morötter i stället för färs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2468 KJ / 590 kCal
Kommentarer
Jättegott
Diana
2016-02-28Jag överdrev med rotsakerna och hade inte tålamod att riva fint utan rev för grovt. Biffarna föll isär. Jättegott (ändå) med crème fraîche blandad med tacosås.
Birgitta
2010-11-02Jättegott! Jag blandade yoghurten med tacosås medium. Blev suveränt
Lotta
2008-03-31