Knaprig müsli
Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
ca 15 dl
10 dl havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl skållade hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Receptet uppdaterat aug 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1046 KJ / 250 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Musli är inte bakad i ugnen, då heter det granola.
Elin
2024-05-04Så god och lätt att göra😃 Jag brukar blanda i allt möjligt. Nötter och frukt!
Jessica
2024-03-04Mycket bra recept som kan varieras med olika torkade frukter etc. Bättre att blanda kanelen i de torra ingredienserna så klumpar det inte,
Marit
2024-02-27