Knaprig müsli

Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
20
Knaprig müsli

Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Knaprig müsli

Ingredienser

ca 15 dl
10 dl  havregryn
4 dl  rågflingor
2 dl  solroskärnor
1 dl  skållade hasselnötter
1 dl  vatten
1 dl  lönnsirap eller ljus sirap
2 msk  olja
1 msk  malen kanel
10   torkade aprikoser

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Receptet uppdaterat aug 2023.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat

Kommentarer

Musli är inte bakad i ugnen, då heter det granola.

Elin

2024-05-04

Så god och lätt att göra😃 Jag brukar blanda i allt möjligt. Nötter och frukt!

Jessica

2024-03-04

Mycket bra recept som kan varieras med olika torkade frukter etc. Bättre att blanda kanelen i de torra ingredienserna så klumpar det inte,

Marit

2024-02-27

Näringsvärde per portion

Energi1046 KJ / 250 kCal
Fett11 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad müsli med kokos och nötter
Betyg 3.6 av 5.
192 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Energigröt
Betyg 2.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxmüsli med nötter och frön
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knaprig müsli med mandel och russin
Betyg 3.4 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga