Kalvfärsbiffar i plommongräddsås

Husmanskost när det är som bäst. Dessa härliga kalvfärsbiffar får tillsammans med plommongräddsås sjuda i stekpannan för att få ett saftigt och smakrikt resultat. Gräddsåsen smaksätts med söta katrinplommon och en skvätt soja. Servera med potatis och ge tallriken en färgklick med gröna ärter som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
ca 500 g nöt- eller kalvfärs
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk senap
1 msk olja
Plommongräddsås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk majsstärkelse
10 katrinplommon
1 msk soja
1/2 påse gröna ärtor (à 500 g)
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2430 KJ / 581 kCal
Fett17.7 g
Salt2.8 g
Kolhydrater63.1 g
Protein36.6 g

Kommentarer
8 stHej Kajsa! Tyvärr kan det vara svårt att återskapa exakt färg på bilder, men vi gör så gott vi kan. Kul att du gillade receptet. Hälsningar Michelle
Ica-köket
1msk soja motsvarar absolut inte bilden som visas men gott
Kajsa
Gick hem hos alla tre barn som brukar vara extremt kinkiga. Jag var i chock. Detta kommer bli en återkommande middagsrätt.
Sofie
Oväntat nog, väldigt gott med timjan och senap i biffarna, lär lagas igen. Tog blandfärs och bytte skorpsmulor mot havregryn och potatismjöl för glutenfri variant.
Gunilla
Hej Josephine! Färsen håller ihop för oss och vi hoppar ju ofta över ägg i färsrecpeten. Men om den varit frusen innan så kan det vara bra att ta bort överflödig vätska innan man börjar. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Supergott. Kommer att upprepas =)
Anna
Mycket gott! Biffarna hade inga problem att hålla ihop för oss i alla fall...
Jonas
Kan det fattas ett ägg i färssmeten?? Biffarna höll inte ihop.
Josephine