Halstrad röding med kantarellpotatis
Du imponerar på dina gäster och utmanar dig själv när du tillagar den här spektakulära rätten. Den halstrade rödingen läggs på en grann spenatbädd och ackompanjeras av fluffig potatispuré med fantastiska kantareller.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
Potatispuré
1 kg mandelpotatis
2 dl mjölk
2 msk smör
1 msk strösocker
2 msk olivolja
salt och vitpeppar
1 l kantareller
2 schalottenlökar
1 msk smör till stekning
2 kvistar bladpersilja
Sås
1 dl portvin
1 dl rödvin
1/2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
Fisk
600 g rödingfilé
olivolja till stekning
Spenat
200 g spenat
olivolja till stekning
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjökfria alternativ, t ex Solhavre och mjölkfritt margarin, istället för mjölk och smör.
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Tips
Portvinsreduktionen är ingen traditionell sås utan snarare ett alternativ till gélen som så ofta serveras till vilda rätter från skog och sjö.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3310 KJ / 790 kCal
Fett40 g
Kommentarer
Fantastiskt gott, hade ingen spenat så jag vitöksfräste kantarellerna och rev även lite star ost i moset. "Såsen" gjorde susen fat jag var skeptisk.
Lisa
2023-04-14Gott smakerna gifter sig!
Ingela
2023-01-13Bästa rödingreceptet! Och då har jag ändå lagat röding i 40 år. Halverade sockermängden i såsen dock.
Per
2022-01-01