Röding på norrlandsvis
Missa inte detta recept på röding med messmörssås, även kallat röding på norrlandsvis! Den lena och mustiga messmörssåsen får smaklökarna att jubla. Servera den krämiga rödingen med dill och kokt potatis till.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Messmörsås
1 bananschalottenlök
2 dl vispgrädde
1 msk messmör
2 msk smör
2 krm salt
Röding
4 rödingfiléer (à ca 150 g)
2 msk smör
2 krm salt
1/2 dl hackad dill
Till servering
kokt potatis
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett44 g
Salt2.26 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och gör gärna mer sås än receptet!++++ Riktig höjdare.
Nils-olof
2023-03-02Mycket smakfullt med sötma från messmöret och rödingen
Helen
2022-10-01Använde gammaldags messmör som har en kraftigare smak och upplevs mindre sött än det ljusare. Stekte skinnsidan knaprig, därefter köttsidan en minut och hällde sedan över den varma såsen. Blev verkligen gott med grovstött mjölig potatis till som sög upp den goda såsen.
Eva
2022-02-27