Recept: Hallongrottor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Hallongrottor

1116 röster

Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001.

Ingredienser

22 st

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör (eller margarin)

Fyllning

  • 1 dl fast hallonsylt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.