Madeleinekaka
Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 20 st
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 msk finrivet citronskal
2 ägg
madeleineformar och smör (till formarna)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi356 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Goda ja men mina har börjat fastna i formen fast jag smörjer ordentligt?
Helena
2024-04-28Jätte goda Madeleine kakor Jag fick en form i present av min dotter som heter Madeleine
Eva
2023-04-23Mmm vad goda
Gunilla
2022-11-01