Madeleinekaka

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
6
Madeleinekaka

Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Madeleinekaka

Ingredienser

ca 20 st
1 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 krm  salt
100 g  rumsvarmt smör
1 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1/2 msk  finrivet citronskal
2   ägg
madeleineformar och smör (till formarna)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Goda ja men mina har börjat fastna i formen fast jag smörjer ordentligt?

Helena

2024-04-28

Jätte goda Madeleine kakor Jag fick en form i present av min dotter som heter Madeleine

Eva

2023-04-23

Mmm vad goda

Gunilla

2022-11-01

Näringsvärde per portion

Energi356 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Vinbärsgrottor
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolakakor
Betyg 4.1 av 5.
9236 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kolasnittar
Betyg 4.2 av 5.
1325 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron och vallmokakor
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kolasnittar med salt tosca med jordnötter
Betyg 4.3 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga