Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri

Grynotto är som risotto men med matvete i stället för ris. I den här grynotton rör du dessutom ner smakrik rotselleri och champinjoner som lagas i ugnen. Smakrikt härligt krämigt och gott blir det.

Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g  rotselleri
2 msk  matolja
salt
svartpeppar
250 g  färska champinjoner
3 dl  matvete
7 1/2 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl  finriven parmesan (2 dl motsvarar ca 75 g)
25 g  smör
1   kruka eller torkad dragon (1 kruka motsvarar 2 tsk torkad)

Till servering

finbladig färsk grönkålsmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat utan grönkålsmix.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1528 KJ / 364 kCal
Fett20 g
Salt2.8 g
Kolhydrater28 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soppa med spenat, matvete och citron
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råkost på morot och rostat vete
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fjällripa med risotto på matvete
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga