Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat
5
Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Gratinerad aubergine blir underbart god när man gör den i ugnen. Rätten får sin härliga smak av plommontomater, fetaost och persilja. Cannellinibönorna adderar mättnad till rätten. Servera med ris och du har en väldigt god vegorätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018

Gratinerad aubergine med cannellini och feta

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

2   auberginer
1/2   ask plommontomater (à 500 g)
2 msk  olivolja
salt
peppar
2   förp cannellinibönor (à 380 g)
2   förp fetaost (à 150 g)
2   förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)

Ris

4   port ris eller annat gryn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Rätten är OK men vilka 4 storätare är receptet gjort för? 4-personersreceptet räcker ledigt till 6 personer.

Marit

2024-03-13

Jätte god rätt!! Rostade även lite vitlöks bitar med auberginerna, rev också en klyfta i tomatsåsen, blev dunder! Passade bra med glutenfri majs-bulgur och lite vitvinsvinägers marinerade morötts slices!

Isabelle

2022-05-09

Bra vardagsvego. Körde en basilika och en vitlökspastasås och ersatte persilja med färsk basilika vilket jag hade hemma. Ett paket fetaost räckte gott och väl. Nästa gång kompletterar jag nog med en syrlig sallad eller river lite citronskal över för att lyfta smaken.

Ingrid

2021-08-02

Näringsvärde per portion

Energi3173 KJ / 759 kCal
Fett29 g
Salt7.45 g
Kolhydrater84 g
Protein31 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Auberginepasta med tomat och örter
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tomat- och auberginepasta med rosmarin
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Böndipp
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad ratatouille med halloumi
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga