Gräddig karljohansoppa

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
2Klimatsmart
Gräddig karljohansoppa

Karljohansvampsoppa är en krämig och fyllig soppa som värmer på kalla höstdagar. Har du turen att hitta karljohansvamp i skogen är det detta du ska laga! Schalottenlök, vispgrädde, balsamvinäger och hönsbuljong är i princip allt du behöver.

Gräddig karljohansoppa

Ingredienser

4 portioner
30 g  torkad karljohanssvamp
2   schalottenlökar
2 msk  olivolja
8 dl  hönsbuljong eller svampbuljong
2 dl  mjölk
2 dl  visp- eller matlagningsgrädde
1 tsk  balsamvinäger
salt och peppar

Garnering

färska örter och svamp

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.Näringsberäkningen är inkl. garnering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Litet tunn. Mindre vätska eller litet mer svamp. Annars bra recept. En slurk portvin eller sherry gör inte heller soppan sämre.

Gunilla

2014-10-22

Mycket god, blir härligt fluffig med stav mixen. Det finns massor av Karl Johan svampar i skogen, passa på.

Marianne

2014-08-28

Näringsvärde per portion

Energi1296 KJ / 310 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karljohan svamp lasagne
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza bianco med skogssvamp och Folke
Betyg 4.7 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampfylld triangliolini med parmesangrädde och ruccola
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crêpes med karljohanssvamp
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga