Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Marinera revbensspjällen i glögg, ingefära och kanel så får du extra mycket julsmak på dina revben. Tillaga dem sedan långsamt i ugnen så blir de saftiga. Gör även rotfrukter i ugnen att servera till, och alltsammans blandas med den nedkokta glöggmarinaden och stekskyn precis före servering.

Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter

Ingredienser

8 bufféportioner

Marinad

saften av 1   apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
6 dl  alkoholfri glögg
2 tsk  malen ingefära
1/2 tsk  malen kanel
1/2 dl  matolja
2   lagerblad
ca 800 g  tjocka revbensspjäll
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
4   morötter (4 st motsvarar ca 400 g)
4   palsternackor (4 st motsvarar ca 300 g)
ca 400 g  rotselleri
3 msk  matolja

Till servering

1   förp finbladig färsk grönkål (à 65 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1546 KJ / 369 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga