Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom

Kokt potatis, syrligt picklade rädisor, krämig crème fraiche, salt rom och örtig gräslök – behöver vi säga mer? Detta är en färgstark rätt som passar utmärkt på vårens bufféer, som lättare lunch eller sidorätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom

Ingredienser

6 portioner

Picklade rädisor

1   knippe rädisor (à 200 g)
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker
2 dl  vatten
1 tsk  gula senapsfrön
1 krm  salt
500 g  små potatisar
1 1/2 dl  crème fraiche
ca 80 g  stenbits- eller sikrom
1/2 dl  finskuren gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktofri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Den blev bra att ha till påskmiddagen. Serverade creme fraichen vid sidan om pga tyckte att den såg god ut som den var.

Jenny

2024-04-01

Näringsvärde per portion

Energi941 KJ / 225 kCal
Fett9 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Sill med senapskräm och krasse
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Glutenfritt olivbröd med lagrad ost
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Surdeg grundrecept med vetemjöl
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Laxtårta med kavring
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga