Glaserat julspjäll

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
5
Glaserat julspjäll

Glaserat julspjäll blir en garanterad succé på julbordet! Glasera revbensspjällen med honungssenap, soja, tomatpuré och olja. Kan även serveras som huvudrätt under det kallare halvåret.

Glaserat julspjäll

Ingredienser

4 portioner
1 kg  revbensspjäll (tunnskuret)
1 l  grönsaksbuljong
1   morot
1   lök
1/2 tsk  salt
1   lagerblad
5   vitpepparkorn

Glasyr

2 msk  fransk honungssenap (Honey Dijon)
1 msk  japansk soja
1/2 msk  tomatpuré
1/2 dl  olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Koka/sjud spjällen i "portsionsbitar" i ca: 1 tim. INTE 6-8 min !!!! Och byt ut tomatpurèn mot riven/torkad ingefära,så får ni ett smaskigt spjäll på Julbordet.....:)

Robert

2010-12-31

låter som om det är väldigt kort tid- sjudes 6-8 min o sen i ugnen 19 min. ??

Ingrid

2010-12-17

Revbensspjällen blev julbordets stora succé. Rekommenderas varmt!

Agneta

2006-01-04

Testa liknande recept

Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmade spjäll med chiliglaze
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze
Betyg 4.2 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppar- och ingefärsglaserade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga