Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
3
Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Här samsas mjälla rödbetor med purjolök, skogschampinjoner, renskav och lingon i en riktig machosallad. Utnyttja gärna stekfettet i gjutjärnspannan, det ger extra smak.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

Ingredienser

4 portioner
1 l  vatten
2 tsk  socker
2 msk  ättiksprit (12 %)
1 tsk  salt till kokvattnet
4   rödbetor
2   rödlökar
7 cm  purjolök
1   paket fryst renskav (à 250 g)
4 msk  oliv- eller rapsolja
200 g  skogschampinjoner
ca 100 g  cosmopolitan- eller romansallad
1 dl  plockad persilja
1/2 dl  frysta lingon
vatten
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Utnyttja gärna stekfettet i pannan, det är där all smak sitter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Det här receptet använder vi fortfarande och äter gärna!

Elisabet

2021-06-04

Jättegott!

Elisabet

2014-07-14

Inte så poppis.

Ingrid

2013-11-27

Testa liknande recept

Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Viltskavsgryta med svamp
Betyg 4.5 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskavspanna med grönpepparsmak
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga