Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

I denna mellanösterninspirerade middag smaksätter du färsbiffarna med fetaost, citron och persilja. Servera med den couscous-baserade tabboulehn samt harissayoghurten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011

Fetaostbiffar med tabbouleh och harissayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 dl  couscous
1   vitlöksklyfta
1   citron
100 g  fetaost
500 g  blandfärs
4 msk  hackad persilja
2 msk  olivolja
1/2   rödlök
3   tomater
salt och peppar

Harissayoghurt

2 dl  matyoghurt (10 %)
1 tsk  harissa
1 tsk  honung

För alla

Rätten är äggfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller byt couscous mot t ex quinoa.
Gör laktosfri: byt fetaost mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri salladsost.

Gör så här

Tips

Harissa är starkt, så dosera efter tycke och smak. Fetaosten kan även blandas med couscousen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3125 KJ / 747 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Harissamorötter med couscous och tahini
Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscoussallad med kalkon
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paprika- och harissayoghurt
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönsakscouscous
Betyg 2.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med grön kikärtsgryta och torkad frukt
Betyg 4.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga