Recept: Dumplings (deg)
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Dumplings (deg)

32 röster

Här är ett recept på dumplingsdeg så att du kan göra dina egna små fyllda knyten. Du behöver bara vetemjöl och vatten och det finns flera olika recept på fyllda dumplings så att du kan välja efter smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999.

Ingredienser

36 degplattor

  • 275 g vetemjöl (275 g motsvarar ca 4,5 dl + mjöl till knådningen)
  • 3 1/2 dl hett vatten

Så här gör du

  1. Häll mjölet i en stadig bunke. Tillsätt vattnet, lite i taget, under omrörning.
  2. Blanda i så mycket vatten att degen blir seg men inte kladdig. Blir den torr så behövs mer hett vatten. Knåda degen smidig på ett mjölat bord, ca 5 minuter. Täck degen med en fuktig handduk. Låt vila i 30 minuter.
  3. Gör fyllningen, t ex den till Ångkokta dumplings.
  4. Knåda degen på nytt i lite mjöl. Forma en lång rulle, 2-3 cm tjock. Dela den i 4 delar. Dela dessa i vardera 8 bitar (för 36 plattor).
  5. Tryck till lätt på bitarna och kavla ut dem till ca 10 cm i diameter. Lägg dem under en fuktig duk
  6. Klicka ca 2 tsk fyllning på varje rundel. Vik ihop dem som t ex "påsar" eller halvmånar. Ångkoka eller sjud i 10-15 minuter. Kan även stekas.
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer