Ångkokta dumplings

Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
1
Ångkokta dumplings

Härliga ångkokta dumplings är en höjdare och smakar precis som i Asien. Fyllningen gör du på kinakål, vår- eller purjolök, färs och lite kryddor. Dumplingsen får en spännande, fyllig och fräsch smak och de flesta brukar älska de här små knytena!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Ångkokta dumplings

Ingredienser

36 degknyten
2   salladslökar
2   kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak choi)
1 1/2 cm  färsk ingefära
250 g  fläskfärs
1 msk  soja
1 msk  majsstärkelse
1 msk  vinäger, gärna risvinäger
2 tsk  sesamolja
1 tsk  socker
1   pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter
kinakålsblad till ångkokning

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Har man ingen ångkokare så gör man en. Ta en stor kastrull. Placera en djup tallrik uppochnervänd på botten. Häll i kokande vatten, 2-3 cm högt. Lägg en tallrik med kinakålsblad och dumplings ovanpå den djupa tallriken. Lägg lock på kastrullen och koka. Fylla ev på mer hett vatten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat

Kommentar

Hur många dumplings ungefär kan man göra åt gången i bambukorgen?

Lollo

2023-08-14

Hej Lollo! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-24

Testa liknande recept

Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dim Sum
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplings med färs och ingefära
Betyg 4 av 5.
345 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katsu chicken dumplings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta svampdumlings med dippsås
Betyg 3.2 av 5.
209 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga