Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
0
Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Siu mai är en färgglad, perfekt liten munsbit och förmodligen den mest populära dumplingen bland alla kinesiska dim sum. I Hongkong görs den nästan alltid med en blandning av fläsk och räkor, men den som vill kan tillsätta lite svamp också.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”

Ingredienser

Ger 30-40 dumplings

Dumplingsdeg

13 dl  vetemjöl (à ca 60 g)
5 dl  vatten
1   ägg

Dippsås

2 dl  kinesisk soja
1 dl  farinsocker
1/2   kanelstång
1 tsk  fänkålsfrön
1   stjärnanis
1 tsk  mortlad sichuanpeppar (eller 1 tsk chiliflakes, för 30-40 dumplings)
2 cm  färsk skivad ingefära

Fyllning

2   salladslökar
1   morot
3   vitlöksklyftor
400 g  skalade räkor
200 g  fläskfärs
2 msk  finriven färsk ingefära
2   äggvitor
2 tsk  majsstärkelse
färskpressad juice av 1/2   citron
1 msk  kinesisk soja
1 msk  sesamolja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
rapsolja (till stekning)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dumpling (30 st).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi633 KJ / 151 kCal
Fett3 g
Salt1.56 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinsbräserad fläskkarré
Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplings (deg)
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Roujiamo - kinesisk hamburgare
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga