Citronstekt lax med rotselleri och blomkål
Citronstekt lax med rotselleri och blomkål är en fräsch och nyttig maträtt med lena och tjusiga smaker som de flesta uppskattar. Rotselleri- och blomkålsmoset är något utöver det vanliga och passar oerhört bra till den stekta laxen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar laxfilé
4 port bulgur eller annat gryn
200 g haricots verts (bönor)
1 msk smör eller margarin
finrivet skal från 1 citron
salt och peppar
Rotselleri- och blomkålspuré
1 gul lök
400 g rotselleri
1/2 blomkål
1 dl crème fraiche
2 tsk pressad citronjuice
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Se till att riva skalet av citronen innan du pressar ut juicen till purén.
Har du lagat receptet?
Kommentarer