Citronstekt lax med rotselleri och blomkål

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Citronstekt lax med rotselleri och blomkål

Citronstekt lax med rotselleri och blomkål är en fräsch och nyttig maträtt med lena och tjusiga smaker som de flesta uppskattar. Rotselleri- och blomkålsmoset är något utöver det vanliga och passar oerhört bra till den stekta laxen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011

Citronstekt lax med rotselleri och blomkål

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar laxfilé
4   port bulgur eller annat gryn
200 g  haricots verts (bönor)
1 msk  smör eller margarin
finrivet skal från 1   citron
salt och peppar

Rotselleri- och blomkålspuré

1   gul lök
400 g  rotselleri
1/2   blomkål
1 dl  crème fraiche
2 tsk  pressad citronjuice

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri cous cous.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Se till att riva skalet av citronen innan du pressar ut juicen till purén.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Rostad rotfruktssallad med räkor och fetaost
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur à la Malta
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bulgursallad med spenat och linser
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbullar med bulgur
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt chorizo med gräslöksyoghurt
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga