Citron- och vitlökskyckling
Prova en ny smak på din kyckling genom att puttra ihop filéstrimlor med fänkålsfrön, vitlök och syrlig citronjuice. Duka upp din smakrika citron- och vitlökskyckling med fräst purjolök och spröda, nykokta sommarmorötter. Fräscht och gott!
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g färsk pasta (500 g färsk pasta motsvarat ca 400 g torkad)
1/2 purjolök (den vita delen)
2 msk smör till stekning
1 msk olja till stekning
ca 400 g kycklingfilé (bröst- eller lårfile)
2 krm fänkålsfrö
1 msk finhackad vitlök
1 msk färskpressad citronjuice
bladpersilja till servering
Gör så här
Tips
Om du hittar kycklinginnerfile så blir det en extra saftig och mör rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett15.7 g
Kommentarer
Vad är det som ska ”puttra ihop”? Ett par matskedar vätska till 4 portioner drunknar inte rätten i kan jag lova utan att ha provat.
Peter
2021-08-23Hej Peter! Det har du rätt i, man ska snarare steka rätten i ytterligare någon minut efter man har haft i citronjuice. 😊 Vi har ändrat texten i receptet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-24Okej men inte någon favorit.
Elin
2005-09-30Den här maträtten är verkligen jätte god! en av mina favoriter!
Susanne eleonor
2004-04-05