Salviakryddad kycklingfilé på fänkål

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Salviakryddad kycklingfilé på fänkål

Utmana dig själv och gör härlig salviakryddad kycklingfilé upplagd med fänkål. Förutom salvian så ger du även kycklingen en syrlig citruston som passar bra med den milda fänkålen. Servera med utsökta, balsamstekta vitlökar och pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Salviakryddad kycklingfilé på fänkål

Ingredienser

4 portioner
8   kycklinglårfiléer eller hälften så många bröstfiléer
8   långa salviablad eller torkad salvia (8 långa blad motsvarar 1 tsk torkad salvia)
1 tsk  rivet citronskal
1 msk  matolja
4   små fänkål
3 msk  socker
1 tsk  salt
1 tsk  fänkålsfrön
1   schalottenlök
1 msk  oregano
1 msk  smör
ca 1   vitlök
1/2 dl  pinjenötskärnor
1 dl  balsamvinäger
1 msk  smör eller margarin
rucolasallad och färska örter
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Fänkålen slut i butiken och salvian vissnat hemma...hmmm vad göra?! En stor spetskål som vi delade i 4 avlånga delar som fick gratinera i ugn med hackad färsk oregano, schalottenlök och olja. Samtidigt griljerade vi kycklingfilé i strimlor uppträdda på spett. Penslade med olja blandat m citronskal, salt, peppar & chiliflakes. Pinjenötterna fräste vi i rikligt med smör, pressad vitlök och fänkålsfrön. Till detta rosévinet Patriale. Blev underbart gott!!!

Peter

2020-07-16

Testa liknande recept

Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramslökspesto
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostkräm med äppelgranité
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spansk potatissallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga