Chokladfondue
Underbar och lättlagad efterrätt som alla dina gäster kommer att uppskatta. Chokladfondue med smak av smaskig mjölkchoklad, vispgrädde och konjak. I den delikata fonduen doppas små bitar av bland annat jordgubbar, vindruvor och ananas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
1 msk konjak
Till servering
frukt (i bitar, t ex jordgubbar och ananas eller körsbär och druvor)
bitar av briochebröd (eller marshmallows)
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och marshmallowsen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut brödet.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.Näringsvärdet är beräknat på chokladsåsen exkl serveringsförslag.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: uteslut brödet.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och choklad.Näringsvärdet är beräknat på chokladsåsen exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1606 KJ / 384 kCal
Fett28 g
Salt0.1 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
Gjorde lite för mycket och ställde in i kylen över natten. Blev världens godaste typ fudge dagen efter!
Rebecka
2022-03-15helt underbart god! barnen älskar denna efterrätt, gör den utan konjak när det är barn med.
Ann-catrin
2009-08-20Använd toblerone det ger fylligare smak
Jessica
2006-04-11