Recept: Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

10 röster

En helt underbar, lyxig marängtårta som kommer bli högt uppskattad av stora och små! Fördela din lena mjölkchokladtryffel och söta hallongrädde på krispiga marängbottnar. Servera tårtan med ett gäng söta, färska jordgubbar och några hallon på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009.

Ingredienser

8 bitar

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 1/4 dl vispgrädde
  • 250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)

Garnering

  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 dl färska hallon

Så här gör du

  1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
  2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
  3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  5. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.