Champinjonburgare med sötpotatisaioli
Här får champinjonburgaren sällskap av en krämig aioli med kokt sötpotatis. Servera gärna mellan två surdegsbröd, tillsammans med råhyvlad fänkål, skivade tomater, gräslök och sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 sötpotatis (à ca 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 äggula
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 1/2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 förp champinjonburgare (à 200 g)
Till servering
surdegsbröd (gärna fullkorn)
hyvlad fänkål
skivade tomater
gräslök
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsberäkningen inkluderar allt till servering och även tipset med citron och salt.
Gör så här
Tips
Massera in 1 msk citronsaft och 2 krm salt i den hyvlade fänkålen precis före servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 691 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer