Sötpotatispommes

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
4
Sötpotatispommes

Krispiga, dubbelfriterade sötpotatispommes är det perfekta tillbehöret och passar fint till hamburgare, grillat eller att äta som det är med en god majonnäs. Knepet för att få dem riktigt knapriga är att lägga potatisen i kallt vatten innan fritering, att fritera två gånger och pudra med majsstärkelse.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Sötpotatispommes

Ingredienser

4 portioner
500 g  sötpotatis
1 msk  majsstärkelse
ca 1 l  neutral olja
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jag tror att man vinner på att hoppa över majsstärkelsen. Potatisen sväller upp och ytan blir visserligen krispig men innehållet mosigt.

Stefan

2022-06-09

Tips!: förra gången pommesen ligger i oljan börjar dom flyta när dom är mjuka. Lägga bara lite majsstärkelse på de blir lätt för mycke då smakar de mjölig. Blir ochså bäst om man tar majsstärkelse precis innan pommeseen ska ner i oljan igen.

Emzz

2021-04-24

Superbra! Krispiga och goda om man inte tar för mycket mjöl:)

Kajsa

2020-06-12

Näringsvärde per portion

Energi877 KJ / 209 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Sötpotatis-pommes frites med jalapeñodip
Betyg 3.3 av 5.
206 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pommes
Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
French fries
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsrostad sötpotatis
Betyg 4.2 av 5.
122 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pommes frites
Betyg 3.9 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pommes Dauphine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga