Recept: Brietårta med honung och torkad frukt
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Brietårta med honung och torkad frukt

62 röster

Ett fantastiskt enkelt recept på en otroligt god dessert. Krämig brietårta med honung och torkad frukt gör du av brie, blandade valfria nötter, torkad frukt och honung. Ljuvlig att servera till efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009.

Ingredienser

  • 1 tårta brieost (1 tårta motsvarar ca 1 kg)
  • 100 g blandade nötter och torkad frukt
  • 1 dl flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper. Skär ev frukt och nötter i mindre bitar och blanda dem med honungen.
  3. Häll blandningen över osten och baka i ugnen ca 10 minuter.
Tips

Servera på tårtfat på fot, som på bilden, så får du snygg höjd på tårtan.