Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
1
Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Tänk att något så enkelt kan vara så gott och lyxigt! En hel, rund brieost, eller brietårta som det också kallas, lägger grunden till denna skapelse. In med osten i ugnen och toppa den sedan med färska fikon, blandade nötter och ringla sist över lönnsirap.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Bakad brie med fikon, nötter och lönnsirap

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1   rund rumsvarm brieost (à 500 g)
5   färska fikon
1 1/2 dl  blandade rostade nötter (t ex. hassel-, pekan-, para- och macadamianötter)
2 msk  lönnsirap
1/2 tsk  flingsalt

Till servering

plockad timjan
kex eller bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i kex/bröd i övrigt fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt kex/bröd.

Näringsberäkningen är inkl bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Bra

Eva

2018-05-07

Näringsvärde per portion

Energi1772 KJ / 423 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Brieosttårta med aprikosnötter
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brie i ugn med jordgubbar och rostade hasselnötter
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegssnurror med lingon och brie
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Briepaket med portvin och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inbakad brie
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad brie med glöggrussin
Betyg 2.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga