Filodegspaj med brie, päron och rosmarin

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Filodegspaj med brie, päron och rosmarin

Härligt frasig filodegspaj fylld med brieost, päron, honung och rosmarin. En riktigt god förrätt med filodeg och ost helt enkelt.

Filodegspaj med brie, päron och rosmarin

Ingredienser

6 portioner som förrätt
12   ark filodeg
2 msk  olivolja
1   brieost (à 200 g)
1   medelstort päron
1   ägg
1/2 dl  vispgrädde
1/2 dl  mjölk 3 %
1 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
1/4   kruka rosmarin (1 msk hackad för 6 portioner)
1 - 2 msk  flytande honung

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Resten av filodegen kan du göra Banana split i filodegskorg av.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1438 KJ / 343 kCal
Fett21 g
Salt0.8 g
Kolhydrater28 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Bakad brie i bröd
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pithivier – Smördegspaj med bacon och purjolök
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade hasselnötter med honung och brieost
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Briepaket med portvin och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga